De la bal pan’ la spital

Alina Popescu este o actrita de poveste. Dar dincolo de acest lucru, calitatea ei umana este cea care face diferenta.

Postul de astazi este despre intamplarile care au intrat in folclorul nostru, al celor care lucreaza la spectacolul CRASH, iar astazi a venit randul ei.

Printre multe lucruri care se pot povesti despre ea, povestea repetitiei terminate la Spitalul de Urgenta Floreasca este de departe una memorabila.

Si venim la repetitii. Seara, noaptea de-a dreptul pentru ca atunci avem spatiul disponibil. Si vin eu cu chef de putina organizare (a se citi harţă). Si incepe o discutie cu Vinicius, una nu foarte friendly, ba chiar incordata, in care nivelul decibelilor depasise demult limita admisa. Eram in vechea configuratie, din care nu facea parte Ana Maria Balescu ci o alta actrita, care tocmai scapase de niste probleme de sanatate.

Imagine

Exact in mijlocul actiunii, exact in momentul in care harţa isi atinsese apogeul, dintr-o data, ca in filmele americane proaste pan’ la Dumnezeu, actrita cu pricina rasufla greu, ochii ii ies din orbite si spune usor pierduta „Nu pot sa respir!”. Era alba la fata si soptea greu caci… impactul momentului era prea mult pentru ea.

Moment in care Alina preia legatura. Ne-a organizat pe toti si iata cum sunam noi la 112, unii mai panicati decat ceilalti, dar clar doi dintre noi (eu si Vinicius) sub impactul harţei care s-a terminat brusc, fara nici o concluzie.

Si vine Salvarea. Alina ne distribuia: Silviu, anunta la bar ca vine Salvarea sa nu se sperie oamenii, vorbea cu actrita cu pricina care era alba ca varul si speriata de ce i se intampla, ne „traducea” starea pe care o avea. Au venit cei de la SMURD, iar inevitabilul s-a produs. Trebuie sa mearga la spital. Bineinteles ca ni s-a facut distribuirea in masini si haidem cu totii la Urgenta, la Floreasca.

Neplacut sa treci pe langa un spital, daramite sa ii calci si pragul ori sa urmaresti o ambulanta care l-a adus pe unul de-al vostru acolo. Alina era pregatita pentru tot. Scenaristul E.R. ar fi avut material serios daca ar fi vazut. Noi eram pe hol, asteptam, iar dupa ceva vreme iese ea si ne spune exact care este starea. Atac de panica pe fondul problemelor de sanatate fizica si emotionala carora tocmai le pusese punct sau asa crezuse ea.

Ea este Alina. Cea care actioneaza in cazul unei crize inainte ca tu sa constietizezi ca exista una. Cu sau fara amintiri de-ai fi, este o experienta pe care nu o uiti, chiar si pentru faptul ca distanta cea mai mica din lumea asta este de la bal pan’ la spital.

P.S. Daca as alege o replica din spectacol ce i se potriveste manusa, ar fi: „De obicei eu la coafor vorbesc… vorbesc… vorbesc… Ce-as putea sa va mai spun!”. De vorbit, har Domnului, toti o facem mai mult sau mai putin bine… dar de Comunicat… mai rar monser!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s