Penibil! Astazi, Silviu Geamanu

Intalnirea in sine cu Silviu Geamanu a fost una obisnuita, dar momentul in care am inceput sa formam cu Silviu Geamanu un grup, o echipa, a fost cu totul memorabil. Imi amintesc ca am ajuns acasa si ma gandeam… bai, pe asta trebuie sa mi-o scriu undeva, este ca un motto. Pentru mine cel putin, omul gafelor, este absolut memorabila.

Imagine

Eram la lucrul la masa. Discutii, completari, contraziceri, digresiuni, tot tacamul. Ceasul rau, pisica neagra, la un moment dat, Vinicius a spus ceva legat de faptul ca personajul lui Silviu este unul comic si aceasta este cheia lui. Fara sa clipeasca, Silviu i-a replicat intelept. „Vinicius, nu stiu de comic, dar de penibil poti conta pe mine oricand”.

Evident ca acesta a fost inceputul. Nu s-a oprit, iar o lunga perioada dupa aceea, acest „penibil” a fost cel mai rostit cuvant. Cand era auzit, ne intorceam mirati… „ne-a strigat cineva?”. Totul era penibil… de la sali de repetitie eliberate prea tarziu, la replici spuse aiurea, la situatia noastra, la tot ce ne inconjoara… Penibilll!

Tot Silviu are o replica (altfel vitala in economia spectacolului): „Ah, pai atunci”. In contextul in care a fost scrisa, ea este o concluzie. La modul in care realizezi ce se intampla dupa care concluzionezi… „ahhh.. am inteles. Pai atunci…”. Pentru ca personajul Sotului este un autist prin excelenta, Silviu nu reusea sa integreze aceasta replica absolut necesara pentru intelegerea exacta a spectacolului. Motiv pentru care ii vine senzationala idee de a o incerca. Si iata cum spectacolul devine un „Ah… pai atunci” permanent. Indiferent ca este vorba de un regret exprimat in mod direct, de o concluzie nefasta, de o concluzie buna, de o conotatie usor obraznica, Silviu din nou a transformat acest „penibil” in „ah…pai atunci”, folosit la orice, oricand, oricum.

Memoria mea de elefant m-a lasat in acest moment si am nevoie de ajutoare. Alina, Ana, va rog, mai veniti cu bule de-ale lui Silviu (nu de alta dar voi urmati si o sa fac brainstorming cu el!!!)

P.S. Urmatorul post: Folclor cu Alina Popescu, actrita care interpreteaza rolul Cumnatei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s