Noul spectacol, la jumatatea lui septembrie, sper

Se numeste CRASH. Spectacolul este inspirat de textulscris de Ernesto Caballero. In varianta lui originala, el s-a mai montat la Sfantu Gheorghe, Targoviste, Bacau si chiar in acest moment se joaca in Capitala.  Ceea ce se joaca acum nu are nimic comun cu ceea ce facem noi si cu piesa, daca imi este ingaduita o parere. In varianta care se joaca acum in Bucuresti, Autostopista este travesti. Sigur, o alegere, pana la urma daca nici Lear nu mai este ce era, la ce sa te astepti de la un text scris de acest Caballero.

Care altfel este dramaturg, regizor si director de teatru. A scris aproape 50 de texte de teatru, are premii multe la activ si bineinteles acest text care mi-a placut din clipa in care l-am citit, cu mult inainte sa mi se propuna sa il joc. Dialog absurd, situatii absurde, dezvaluiri dureroase si bineinteles umor.

„CRASH” in varianta noastra, adica Silviu Geamanu, in rolul Sotului, Alina Popescu, in rolul Cumnatei, Ana Maria Balescu in rolul Autostopistei, Eu in rolul Sotiei si regizorul Vinicius Tomescu, este un spectacol cu muzica live, lumini extrem de laborioase, Prodigy printre altele, masti, miscare scenica realizata de un om extrem de talentat, actor al Teatrului Masca. Echipa „CRASH” nu este reprezentata doar de Silviu, Alina, Ana, eu si Vinicius. Mai avem mastile si costumele adica alti oameni talentati care s-au implicat in nebunia propusa de Vinicius care va fi una extrem de frumoasa, sper eu.

Pe scurt, despre ce este vorba. Fapte: Un accident de masina. Un camion a intrat intr-un autoturism pentru ca acesta din urma a franat brusc si nu a mai putut evita coliziunea. In autoturism se aflau sotul, sotia, cumnata si autostopista. Intre cei trei, sau chiar patru daca spectatorii nostri sunt mai inteligenti decat ai lor, exista lucruri tainuite, relatii care sfideaza orice logica, nebunii ale tineretii si drame foarte adanci.

Dincolo de fapte este cam greu sa dezvalui mai multe, ma rezum la a spune ca textul incepe in anticamera mortii, in locul unde trebuie sa te dezbraci de orice pentru a putea fi pregatit pentru marea trecrere. „O camera pe care vor trebui sa o spele dupa iesirea noastra pentru ca ne-am lasat toate laturile aici”, vorba inteleptului piesei, Sotul, interpretat cu un umor nebun de Silviu Geamanu.

Cateva fotografii mai jos si promisiunea ca pana la premiera „CRASH” va fi aceasta Elodia a blogului meu pentru ca vreau sa scriu despre etape, crize, evolutii, involutii si, de ce nu, chiar solutii, deci stay tuned. Si pe la mijlocul lui septembrie, rogu-va nu va faceti program caci va asteptam la spectacol intr-o nu stiu care seara in acest moment, dar vom afla cat de curand si o data.

NOTA: Fotografiile sunt facute de mine, adica un ilustru amator, care stie doar sa apese pe buton, deci nu urati prea tare fotograful, have some mercy!

P.S. Vreau neaparat ca urmatorul post sa fie despre folclorul „CRASH”, adica replici care au intrat deja in istoria noastra, a echipei, balbe absolut delicioase.

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Un gând despre „Noul spectacol, la jumatatea lui septembrie, sper

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s