Oscar 2011

Din capitoul dat cu parerea, ma aflu si eu in treaba si aplaud castigatorii Premiilor Oscar de anul acesta. In primul rand, ca impresie generala, oferta Oscar a fost mult mai variata si productiile au fost net superioare celorlati ani.

Daca m-ar fi ajutat putin netul mi-as fi dat cu parerea avant la lettre, dar nu este prea tarziu. Ma bucur teribil pentru Discursul Regelui, un film excelent, excelent, ca scriitura, ca regie, iar Colin Firth este exceptional. Natalie Portman in Lebăda neagră este intr-adevar magistrala, iar filmul in sine m-a tulburat teribil. Despre meseria unora: arta se poate vorbi la nesfarsit, dar despre himerele lor si ceea ce poti deveni cred ca unii stiu doar intuitiv, iar altii le traiesc. Chapeau  bas pentru Darren Aronofsky.

Mi-a placut teribil Blue Valentine, desi nu ma asteptam ca un astfel de film sa prinda vreo nominalizare la Oscar, bravo lor, o alegere excelenta! Intr-adevar, categoria la care a fost nominalizat nu a fost cea mai fericita (Cea mai buna actrita intr-un rol principal, Michelle Williams), dar ramane un must see, mai ales ca seamna mult cu ceea ce se intampla in cinematografia noastra (cred ca Radu Muntean se gandeste dupa ce vede filmul… „asta e veche măh, ma gandisem demult la ea”).

The Fighter nu este orice film biografic cu fosti luptatori ci este un film foarte valoros despre familie, legaturile puternice care se creaza intre doi frati in ciuda comportamentului parintilor, despre dragoste, echilibru si victorie. Chiar este un film valoros si da, desi mi-am dorit ca Oscarul pentru rol masculin secundar sa se duca la Geoffrey Rush, Christian Bale face un rol excelent.

Inception mi se pare un film excelent atat ca scenariu cat si ca regie, efecte vizuale si, de ce nu, montaj. Insa in ceea ce priveste montajul, pe lista preferintelor mele era 127 Hours care, desi nu este un film care sa te impresioneze foarte mult (poate doar atunci cand intr-adevar isi taie mana si vezi fiecare fractiune de secunda din gestul pe care il astepti inca de la inceputul filmului), este foarte valoros ca montaj si coloana sonora.

In rest, asteptam Biutiful, pentru ca vreau sa il vad pe senzationalul Bardem si bravos, de data asta a fost o competitie si una fair!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s