Despre Mihaela Radulescu

Nu i-as fi dedicat un post singurel singurel daca nu as fi vazut-o de prea multe ori bravand cu aceasta dubla calitate a ei…cea de regizor-prezentator (ma rog… ea se crede si realizator, scriitor, filozof, atoatelumesti stiutor).

Sunt un om de buna credinta, asa spun eu, si incurajez pe oricine vrea sa faca aceasta meserie – fie ca este vorba de regie, actorie, scenografie, coregrafie, arte vizuele…etc.

Stiu cat de greu este si mai stiu ca este cumplit sa treci peste toate Mihaelele si toti Radulescu cu pretentii de talente autentice.

Poate ca femeia are talent regizoral, dar cu siguranta nu l-a dezvaluit inca. Pentru ca ceea ce a facut din ultima sa opera nu se numeste regie ci este o dovada clara a discrepantei care exista intre talent innascut si unul fabricat.

raduleasca

Doamna Radulescu a regizat spectacolul „Razvan Mazilu si invitatii sai”, care a avut loc la Opera Romana, pe 10 februarie. Artisti exceptionali invitati, un spectacol valoros din acest punct de vedere – voi scrie strict despre spectacol in postul urmator.

Despre regie as vrea sa discutam acum… Mai, daca nu o informeaza cineva urgent pe madam Radulescu ca regia de televiziue si cea de spectacol sunt doua lucruri diferite, este in pericol sa devina penibila.

Ceea ce ea numeste regie a fost o succesiune de momente (exceptionale altfel), legate intre ele doar pentru cunoscatori, cu un mesaj pe care il simteau doar ei si… cam atat.

Sa ii explice cineva ca regia de spectacol nu are pauze publicitare. Nu trebuie sa se opreasca un tablou pentru a incepe altul si nu trebuie sa se numeasca Razvan Mazilu in familie pentru ca ea sa ne explice ca se iubeste mult cu el si ii face acest DVD regizat de …cine altcineva… in dar.

Nu… un regizor nu face risipa de nimic. Pentru el toate sunt importante: cuvintele, sentimentele, faptele, conceptele, metaforele… toate, toate. Si, culmea, un regizor vorbeste prin opera sa… nu despre opera sa inainte ca aceasta sa se nasca.

E vorba de un alfabet al acestei meserii care se invata in scoala. Nu in televiziune, presa sau viata. In scoala, cu exercitii multe, carti citite, exemple de urmat si sfaturi de bagat la cap.

O alta parere despre regizorul Mihaela Radulescu (nici macar pseudoregizor nu pot sa ii spun pentru ca nu este nicicum in aceasta meserie doamna cu pricina) o puteti citi din cronica Gabrielei Lupu din Cotidianul (titlul este perfect pentru cine si ce vrea aceasta fiinta de la acest domeniu).

O cititi aici

P.S. Dupa aceasta seara chiar cred ca Andreea Marin este autentica… asa lacrimogena cum e ea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s