Concurs de one man show-uri

Din cate stiu, la noi exista doar doua evenimente de acest fel. Unul la Bacau si celalalt la Targu Mures – unul la inceput de an si altul la sfarsitul lui.

Gala Star de la Bacau este la a patra editie anul acesta si inca se mai fac inscrieri. Modalitatea lor de promovare este cel putin ciudata, daca nu Ceausista de-a dreptul.

Ei trimit invitatii de participare doar Institutiilor teatrale, iar cei care doar colaboreaza sau au proiecte proprii nici nu exista… Cu alte cuvinte, de la noi, pentru noi.

Ce sens are sa te adresezi doar actorilor care sunt cuprinsi intr-un sistem teatral cand, in prezent, teatrul inseamna proiect, iar pentru a reusi intr-adevar trebuie sa fii si manager si sa ai ochii si urechile in toate partile…

Deci, pentru cei interesati, inca mai puteti sa sunati la ei sa va inscrieti. Doar ca aveti nevoie de o inregistrare a momentului pentru preselectie, pe langa fotografii si CV.

Iata ceva din presa locala pentru cei interesati:

http://cvlpress.ro/articol.php?id=643

12

Sa fie cu noroc pentru toti cei care vor sa se duca si… ne intalnim acolo (asa as vrea, dar timpul este foarte scurt).

P.S. Am tot evitat sa scriu despre problema, artificial creata de unii jurnalisti, a actorilor care iau si salariu si pensie in acelasi timp. Opinia mea este un pic mai aspra decat a majoritatii, dar…

Vreau insa sa scriu cateva vorbe pentru ca am citit o replica a unei actrite la brutalul punct de vedere exprimat de zoso. Nu am vazut pana acum un actor din generatia veche sa ia de manuta tinerii si sa le arate ce este teatrul in afara institutiilor de invatamant, cu exceptia conducerii Teatrului Masca.

Ma intreb daca pe vremea actorilor din garda veche se cunostea pe pielea fiecarui actor ce inseamna concurenta. Nu pot sa nu ma intreb cati oare mai erau in prima linie astazi daca nu ii repartiza sistemul.

Si atunci ma intreb: Oare de ce auzim ca este nevoie de cei batrani pentru a-i ghida pe cei tineri cand primii de fapt nu misca un deget ca ultimii sa duca mai departe o scoala de teatru cu traditie, cea romaneasca?

……..

Anunțuri

2 gânduri despre „Concurs de one man show-uri

  1. ca nu citeam commentul tau poate veneam sa/ti vad showul,dar asa…am vazut cum gandesti….nu ma mai deplasez,pacat,vb mult si simplist!

  2. Regret ca nu vei veni. Te felicit pentru capacitatea extraordinara de a cunoaste un om chiar daca il stii din spatele unor randuri si sper totusi sa avem ocazia ca schimbam cateva vorbe. Din colivia mea simplista si lipsita de substanta, te asigur ca te pripesti.
    Succes mult,
    Lacramioara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s